Отборът на Марица (Пловдив) вече направи първата си тренировка в зала Бурхан Фелек в Истанбул, където на 5 ноември, ще се изправи срещу домакините от Екзашибаши ВитрА в мач реванш от втория кръг на женската Шампионска лига.

Шампионките на България тръгнаха от Пловдив рано тази сутрин, но най-вече заради огромните задръствания в обсипания с полиция турски мегалополис, пристигнаха едва малко преди насрочения час за заниманието им в залата.

Бурхан Фелек се намира в азиатската част на Истанбул и е една от няколкото специализирани зали за волейбол в най-големите градове на страната, които са собственост на турската волейболна федерация.

Част от впечатляващия комплекс, в същата сграда, е и четиризвездният хотел Волей, в който се настаниха "жълто-сините". 

Момичетата на треньора Иван Петков ще проведат още една тренировка утре сутринта от 09:15 б.в., а самият двубой със световните клубни шампионки от Екзашибаши ВитрА в съботния следобед е с начален час 16:00 б.в.

В първия мач, който се изигра във вторник в Пловдив, Марица отстъпи с 0:3.

“Това е мач, който трябва да изиграем, и не си правим някакви прекалено оптимистични илюзии”, заяви наставникът Петков по време на днешното занимание.

“По-скоро ни интересува начинът, по който ще играем, начинът, по който ще стоим на игрището, и дали ще успеем да изпълним задачите, свързани с това да затрудним отбора на Еджзаджъбашъ. Пак казвам, че тези мачове със световния клубен шампион са голям плюс за нас – не само за нашия клуб, но и за българския волейбол – и ние трябва да си извлечем максимално добри изводи, което ще ни помогне и в следващия етап от участието ни в евротурнирите.”