С победа и загуба стартираха волейболистките на Марица участието си в Балканската клубна лига за жени. В първия ден на турнира в Скопие момичетата на старши треньора Иван Петков тръгнаха като по часовник с разгромен успех с 3:0 над домакините от Форца Волей (Македония).

Маричанки превъзхождаха тотално съперничките си през целия мач и закономерно достигнаха повече от убедително до победата на нула.

Във втория състезателен ден от груповата фаза Марица обаче не успя да надскочи себе си и загуби с 0:3 от настоящите балкански клубни шампионки от Бешикташ (Турция). Туркините, в чиито редици имаше общо 6 националки, бяха по-добрия отбор на площадката в спортната зала в Скопие и закономерно стигнаха до успеха.

Още в първия ден в другия мач сръбският Клек изненадващо победи с 3:0 турския Бешикташ и изведнъж се очертава като фаворит за победител в груповата фаза.

"Много добре тръгнахме в Балканската лига с добра игра и хубава победа, но срещу туркините не успяхме да разкрием възможностите си", коментира изпълнителният директор на маричанки Стоян Гунчев-Чугуна по телефона от Скопие.