Вицешампионките на България по волейбол при жените – Марица Пловдив, ще се изправят срещу силния състав на полския елитен тим Импел Гвардия Вроцлав във втория квалификационен кръг на европейски клубен волейболен турнир "Чалъндж къп", популярен още като Купата на претендентите. Това определи жребият, който бе изтеглен вчера в централата на Европейската волейболна конфедерация (CEV).

Пловдивчанки пропускат първия кръг от втората по сила клубна надпревара и излизат направо във втория кръг от нея – т.е – на 1/32-финалите. Това е така заради по-добрите показатели на маричанки от всички останали отбори, които ще започнат участието си от първия кръг.

По волята на жребия Гвардия е домакин на първата среща във Вроцлав, която трябва да се играе между 29 ноември и 1 декември.

Срещата-реванш в България пък по програма трябва да се проведе между 6 и 8 декември.

При евентуален краен успех, Марица ще се класира за шестнадесетинафиналите, където ще срещне победения в сблъсъка между финландския ЛП Сало и хърватския елитен тим ЗОК Вуковар – също шестнадесетинафинален мач, но от турнира за Купата на CEV.

И тук домакинското предимство във втория мач ще бъде евентуално за Марица.

Съперникът на пловдивчанки на 1/32-финалите на "Чалъндж къп" - Импел Гвардия Вроцлав, завърши на шесто място с 8 победи и 10 загуби в редовния сезон на полската елитна ПлусЛига, а след плейофите се класира пети в крайното класиране. В тима му играят и чужденки.

Миналата година маричанки отново участваха в европейски клубен волейболен турнир "Чалъндж къп", но отпаднаха още в първия кръг от кипърския Аполон Лимасол след две загуби с по 3:1 гейма. В тима от Кипър играят 5 българки, а начело на състава е известният волейболен специалист от Пловдив Димитър Лечев-Джони.