Женският волейболен тим на Марица беше избран за №1 в класацията Спортист на Пловдив за 2017 година. За първи път в историята на класацията отбор спечели тази награда.

Тя е следствие на страхотната година за състава на Иван Петков. Марица се поздрави със златен дубъл в България и влезе в групите в Шампионската лига.

Маричанки бяха коронясани от кмета на града Иван Тотев. Той заяви пред препълнената зала в Гранд хотел Пловдив, че никога не се е съмнявал в техния успех. “Очаквам в сряда пловдивчани да подкрепят Марица в двубоя от Група С в Шампионската лига срещу Динамо Казан”, призова градоначалникът.

“Чувствам се удовлетворен, че нашият труд е оценен заслужено”, каза пред SportenPlovdiv TV Иван Петков. “Това признание ни и задължава, защото тепърва ни предстои да защитаваме нашите позиции. Дано да продължаваме по същия начин.”

На церемонията присъстваха още заместник-кметът по спорта Георги Титюков, областният управител Здравко Димитров, голямата лекоатлетка Йорданка Благоева и едни от най-големите спортни деятели и легенди на пловдивския спорт.

Ето и цялата челна десетка на най-добрите спортисти на Пловдив за 2017 година:

1. Марица (Пловдив) – волейбол
2. Янислав Герчев – джудо
3. Иван Команов – карате киокушин
4. Валери Димитров – карате шинкиокушин
5. Кристиан Василев – гребане
6. Иванка Делева – карате шинкиокушин
7. Ангел Кодинов – кану-каяк
8. Георги Цонов – лека атлетика
9. Димитър Кузманов – тенис на корт
10. Христо Реков – кану-каяк