Женският тим на Марица (Пловдив) приключи участието си в европейския клубен турнир за Купата на CEV за тази година. Надеждите за обрат в реванша срещу германския Шверинер (Шверин) не се оправдаха и волейболистките на треньора Феликс Козловски записаха втора победа над българските шампионки - с 3:0 (25:11, 25:20, 25:17) гейма след 69 минути игра пред пълни трибуни в "Палмберг Арена Шверин".

В първия гейм домакините не оставиха никакви шансове на Марица. С отлична игра на блокада и особено в защита, те пречупиха тотално ефективността на българската атака и набързо стигнаха до разгромното 25:11.

Българският тим влезе във втората част с ударно 4:0, но още при 5:5 допусна изравняване. С подобрена игра на посрещане и в нападение момичетата на Иван Петков удържаха баланса до 11:11, след което Шверинер продължи да доминира на блокада и защита и поведе в резултата. Табита Ашли Лав заби последната топка за 25:20 и окончателно попари надеждите на пловдивчанки за класиране напред в турнира.

Третият гейм вече беше без значение за крайния победител и двамата наставници дадоха шанс и на някои от своите резерви да поиграят. Това обаче не промени статуквото на терена и германките затвориха мача с успешна атака на бразилката Луси Соуза за 25:17.

Топреализатор на мача стана американката Ариъл Търнър с 18 точки за победителките.

Най-резултатна в отбора на Марица беше Таня Събкова с 11 точки./БТА