Шампионът на България Марек Юнион-Ивкони за поредна година стартира  участието си в най-силния европейски волейболен клубен турнир  Шампионска лига. Момчетата на Найден Найденов са домакини на втория от  руското първенство през изминалия сезон Локомотив Новосибирск.

Гостите обаче няма да бъдат води довечера от селекционера на руския  национален отбор Андрей Воронков. Специалистът и някои от основните  играчи на тима останаха в родината си да тренират за предстоящия в  неделя важен мач от руското първенство срещу Зенит Казан  на Теодор Салпаров.

В Самоков обаче публиката ще може да види на живо  капитана на САЩ Дейвид Лий, който е лидерът на Локомотив. Заради  факта, че руснаците пристигнаха в България с 10, а не както е по  правилник 12 играчи, се очаква от Европейската волейболна конфедерация  да им бъде наложена глоба от около 4500 евро.

Двубоят Марек Юнион Ивкони – Локомотив Новосибирск е тази вечер от 19  часа в "Арена Самоков". Билетите са с цена 3 лева, като дупничани са  подготвили и томбола с награди за публиката. Безплатен е транспортът за феновете от Дупница до Самоков.

Снощи в другата среща от групата на Марек в ШЛ Ястржебски Вийгел от Полша победи КАИ Теруел от Испания като гост с 3:0 гейма (25:20,  28:26, 25:20).