Италианският шампион Лубе Банка Мачерата победи КНАК Розеларе с 3:0 гейма (25:20, 25:21, 25:20) в първа среща от ¼-финалите на шампионската лига. Адзурите бяха домакини на мача в зала Палабалдинели в Осимо, където се събраха 1800зрители. След 68 минути игра Мачерата си го върна на белгийците за двете поражения, които претърпяха от тях в група Ц на турнира. В потока с Левски Сикноко КНАК завърши първи само с една загуба от гръцкия Олимпиакос. Тимът от Розеларе елиминира на 1/8-финалите Локомотив Белгород, който миналия сезон спечели бронзовите медали от надпреварата.

Снощи момчетата на Фернандо де Джорджи бяха категорични с играта си и победиха. По традиция най-резултатен бе сърбинът Иван Милкович с 24 точки (5 аса).

За КНАК най-успешна бе играта на капитанът Иван Контрерас, завършил със 16 точки.

Срещата реванш е на 14 март в Белгия, но Мачерата е само на крачка от класиране за финалите на Шампионската лига в Москва, където има шанс да попадне още един тим от Ботуша.

Довечера играят настоящите шампиони на Европа Сислей Тревизо. Даниеле Баньоли и компания гостуват на немския Фридрисхафен от 21 часа. Утре е първият мач от третата двойка – Портол Драк Палма де Майорка и Тур.