Левски Сиконко отпадна от европейският клубен турнир Чалъндж къп. В зала "Христо Ботев" в среща-реванш от първия кръг на надпреварата "сините", представяни от националния отбор за девойки до 20 години, победиха с 3:0 (25:18, 25:23, 25:13) финландския Ориведен Понистус (Оривеси), но отстъпиха с 15:17 в "златния гейм". В първата среща преди седмица българският състав загуби като гост с 0:3.

Отборът на Левски, воден в Чалъндж къп от Стоян Гунчев, надигра категорично своя съперник в трите гейма и закономерно ги спечели за близо 80 минути игра. С много силни изяви в нападение се отличиха Ана Маринова и Габриела Цветанова.

В решителния "златен" гейм по-опитният финландски състав пропусна два мачбола, но успя да се класира за следващия кръг след като спечели със 17:15 срещу младите български волейболистки.

В българския тим заради лечение на контузии не играха Добриана Рабаджиева, Емилия Николова и Христина Русева. Стоян Гунчев не можеше да разчита и на Елица Василева в срещите от европейските клубни турнири.

"Изиграхме много слаб първи мач. Направиха ни 15 аса и ни надиграха със сервис. Смятахме, че ще преодолеем този кръг, но не ни достигна опит. Освен това имаме много проблеми с контузени състезателки. Доволен съм от играта, все пак това са състезателки на по 18-19 години. В последния гейм имахме възможности да спечелим, но не оползотворихме точкови атаки. Попречи ни това, че липсват и няколко волейболистки от основния състав", заяви след мача Стоян Гунчев.