Волейболистките на Левски тръгнаха със загуба в третия по сила европейски клубен турнир за жени Чалъндж къп. "Сините" отстъпиха като гости на швейцарския вицешампион См'Аеш Пфефинген с 1:3 (21:25, 21:25, 28:26, 15:25) в първия мач между двата отбора от 1/16-финалите на надпреварата, изигран в зала "МЦХ Льоренакер".

В първите две части швейцарките доминираха на терена и ги спечелиха, като поведоха с 2:0 гейма. Третата част протече идентично, но в ключовите моменти момичетата на Левски набраха инерция, направиха обрат и наложиха волята си след 4 геймбола.

В четвъртия гейм домакините, в редиците на които има няколко чужденки, не позволиха повече изненади. Швейцарките направиха голяма разлика, задържаха я докрай и приключиха гейма след 25:15 в своя полза, а с това записаха и крайния успех с 3:1 гейма.

Най-резултатна за българския тим беше Моника Кръстева с 23 точки, а Вангелия Рачковска добави 9 точки. За домакините Дора Гроцер се отчете с 23 точки, докато 20 реализира Тейлър Фрикано. Реваншът е на 19 декември (четвъртък) от 17.00 часа в София.

За да стигнат до решителен "златен гейм" и възможност за продължаване напред, то българските волейболистки трябва да запишат успех в реванша с 3:0 или 3:1 гейма. /БТА