Минути след като българският ЦСКА спечели мача си срещу френския Тур от Шампионската ли, единственият национал на петлите в състава на тима първенец в Европа за 2005 година Лоа Ле Марек обяви пред Гонг, че ще търси реванш за поражението в мача през януари във Франция. Разпределителят похвали червените, а и публиката в Арена Самоков, която бе един от факторите първото домакинство на тима на Александър Попов да бъде истински мач от европейско ниво.

Тур бяха дошли за задължителна победа в България защото целта им е минаване на пази първа фаза на Шампионската лига. Това бе и причина днес френските медии да са доста остри към треньори и състава лидер в местния шампионат. С успеха си след тайбрек ЦСКА се отлепи от дъното и вече е на трето място в Група Б. първи е състава на Зенит Казан, победил с чистото 3:0 гейма снощи при гостуването си на Уникаха Алмерия. Испанците са следващия противник на българите, като мачът е във вторник – 15 декември от 19:30 часа в Арена Самоков. На втора позиция е Тур с по-добро геймово съотношение от ЦСКА, защото имат един спечелен гейм повече в своя актив.

Ето какво каза Лоа Ле Марек:

Поздравявам ЦСКА. Започнаха добре мача и се събраха, за да спечелят тайбрека. Браво на тях. Българите направиха това и с подкрепата в тази хубава зала на страхотна публика. Това бяха двата големи плюса на мача. Очаквах гостуването ни на ЦСКА да бъде наистина трудно, знаех стойността на този отбор. Беше наистина добър сблъсък, истинска битка и от двете страни на полето. Получи се добре и за играчите на двата тима, а това ме кара да мисля, че и ответната среща във Франция ще е страхотна. Ще търсим реванш в реванша. Ние дойдохме, за да спечелим гостуването ни, можехме дори да паднем с 0:3, стана с 2:3. Това е спортът!