Волейболния вицешампион на България КВК Габрово официално бе информиран от Европейската волейболна конфедерация (CEV), че в следващите три сезона няма право да участва в евротурнири. Затова потвърдиха пред Гонг от ръководството на габровския клуб и допълниха, че европейската централа налага и парична санкция в размер на 5000 евро. 

До това решение на ЦЕВ се стигна, заради финансовите проблеми около генералния спонсор на тима банка КТБ. Габрово взе участие в 1/16-финалите в турнира за Купата на CEV, където след две загуби трябваше да продължи в 1/16-финалите за Купата на претендентите.

Българският вицешампион обаче, отказа да играе срещу отбора на Пламен Константинов Губерния Нижний Новгород, заради финансовата криза. Ръководството на Габрово изпрати писмо до CEV, но от европейската централа отговорът е бил, че вече са насрочени, както самите двубои, така и нарядите и поради тази причина, глобява българския представител.

Първата среща за Купата на претендентите трябваше да бъде в Русия на 2 декември, но от CEV вече присъдиха служебна победа на състава на Пламен Константинов с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0).

Тази вечер КВК Габров претърпя загуба в 7-ия кръг на Българската Суперлига, след като падна като гост от Добруджа 07 с 0:3 гейма (18:25, 21:25, 25:27). Добруджа 07 с този успех пък оглави класирането в елитното ни волейболно първенство, а отборът на Габрово е на предпоследното 9-то място без победа до момента.