Вече бившият ни национален селекционер Силвано Пранди е все по-близо до треньорски сблъсък с Пламен Константинов. Това може да се случи на ¼ -финал на турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация, а двамата специалисти вече са 1/8-финалите във втория по сила евротурнир. За жалост обаче вторият български представител в Европа Габрово прекрати участието си в Купата на претендентите.

Габрово бе елиминиран от Дукла Либерец и то след златен гейм. Играчите на Любомир Герасимов имаха победа като домакини с 3:1 гейма, но снощи в Чехия загубиха с 1:3 (23:25, 21:25, 25:18, 21:25) и в решителния златен гейм паднаха с 10:15 точки. С това те спряха евроучастието си, а на 1/16-финала отидоха чехите.

Пламен Константинов пък продължава с победния си ход не само в Турция, но и в турнира за Купата на CEV. Бившият капитан на България взе категорична победа със своя тим Зираатбанк срещу Макаби Тел Авив с 3:0 гейма (25:20, 25:16, 25:19) пред 1000 свои фенове в Анкара. Противник на треньора Константинов на 1/8-финалите ще бъде победителят от двойката АОН Хот Волей (Австрия) или унгарския Кало-Мех Кешкемет.

Ако Пламен Константинов и Зираатбанк се справят със следващия си съперник, то има шанс на ¼-финал да се изправят срещу Модена на Силвано Пранди. Италианският тим отстрани Младост Загреб с две чисти победи, а сега му предстоят два мача с Волей Амрисвил. Снощи швейцарците се справиха, но след златен гейм с кипърския Анортозис Фамагуста, като първи съдия на мача бе българският рефер Стоян Барев.