Кметът на Община Пловдив - Иван Тотев, призова за подкрепа от страна на публиката към волейболистките на Марица, които в сряда ще играят у дома срещу френския Безие в двубой от груповата фаза в Шампионската лига. Българският шампион все още опитва да постигне първи успех в най-силния клубен турнир при жените.

"Стана традиция преди важните мачове на Марица да се виждаме в Община Пловдив и да призоваваме за подкрепа. Сега е малко по-специално, защото тръпнем в очакване на първата победа в Шампионската лига. Предстоят ни две домакинства със силни отбори, но те не са непреодолими. Сигурен съм, че можем да се представим добре и призоваваме всички пловдивчани да дойдат отново в Колодрума и да подобрим рекорда от 4000 зрители, който отново беше на мач на Марица. Със закупените билети хората помагат и финансово на Марица, тъй като участието в Шампионска лига е скъпо занимание", заяви Тотев на пресконференция.

Старши треньорът на пловдивския отбор Иван Петков също се надява на сериозна подкрепа от страна на местните привърженици срещу силния отбор на Безие. 

"Призовавам пловдивската общественост да ни подкрепи. Ще дадем всичко възможно да изиграем добри мачове. Безие е добър отбор, който последните години направи голям скок във френското първенство. Тимът е изграден изцяло от чуждестранни състезателки. Имаме своите мотиви да се представим добре и да зарадваме всички с първа историческа победа в Шампионската лига. Ние сме с едно стъпало нагоре, вече не изпитваме това притеснение, което го имаше преди. Това може да ни помогне за предстоящите два мача. Надявам се тази прекрасна зала да бъде една крепост, която да ни даде криле и да постигнем първа победа за българския женски волейбол в Шампионската лига", коментира Петков пред медиите.

Марица приема Безие на 20 февруари от 18.00 часа. До момента френският тим има актив от една победа и три поражения./БТА