С двама българи в състава си полския Ястрежебский Вийгел би като гост бившия европейски шампион Сислей Тревизо в мач от Шампионската лига. Снощи в Италия популярният и като „Краля” тим с Папи и Фей в състав си бе победен за първи път в надпреварата от Евгени и Николай Иванови с 3:1 гейма (19:25, 25:19, 25:22, 25:23) за 94 минути. Двата състава направиха общо 63 грешки.

Полският тим воден от Роберто Сантили обаче отнася глоба от 4000 евро защото е бил със състав не от 12, а от 10 играчи.

Националният център Евгени Иванов завърши с 8 точки (64% процента и 1 блокада), а бившият национален разпределител Николай Иванов се отчете с 3 точки от блокада. Най-резултатен за Ястрежебский бе Роберт Прийгел с 24 точки, а Давид Мурек със 16.

За Сислей Тревизо на Дал Зото, Роберт Хорстинк успя да запише 18, Стефан Хубнер – 10 и Алберто Чизола с 9 точки. Алесандро Фей бе извън състава, защото получи мускулно разтежение.

Това бе първо поражение на Сислей Тревозо в Шампионската лига през сезона, а в първата среща между двата тима, италианците биха с 3:2 в Полша.

Фей и Папи остават първи в класирането в Група Е с 4 победи и 1 загуба. Иванови се изкачиха на второ място в подреждането вече с 3 успеха от 5 мача.

Довечера се останалите мачове от Шампионската лига с българско участие:

В Група A: Пламен Константинов с Ираклис приема италианския Куньо от 20:30 часа в Солун. И двата тима претърпяха загуби в последните си мачове от шампионатите.

В Група C: Боян Йорданов и Красимир Гайдарски с Олимпиакос са гости в студената Русия на Динамо Транс-Казан с американците Лой Бол и Клейтън Стенли от 18:00 часа БГ време.

В Група C: Българите с италиански паспорти Венци Симеонов и Христо Златанов с екипа на Копра Пиаченца играят във Виена с АОН Хот Волей.