Втори отбор с българско участие се класира за финалната четворка на Шампионската лига по волейбол за мъже, която ще бъде в полския град Лодз на 10 и 11 април.

Динамо Москва на Теодор Салпаров елиминира втори поред отбор от Гърция, за да стигне до финалите в най-престижния клубен турнир на Стария континент. След 3:1 гейма като домакин, московчани постигнаха същия резултат и при гостуването си на Олимпиакос - на реванша в Пирея успех с 3:1 (34:32, 25:17, 16:25, 29:27). За 105 минути игра звездата на гръцкия тим и лидер на националния тим на Сърбия Иван Милокович реализира 21 точки. Динамо се нуждаеше от два гейма, за да вземе виза и го направи - малко трудно взе първата част с 34:32 и по-лесно втората с 25:17, за което бразилецът Данте постигна 12 точки и бе сменен. Салпаров показа 60% посрещане.

При второто си участие във финална четвърка от Шампионската лига националното ни либеро ще има за противник на ½-финала в Полша домакина СКРА Белхатов.

В другия двубой на 10 април в Лодз Тренто на Радостин Стойчев, Матей Казийски и Цветан Соколов ще се изправи срещу словенския Блед. Въпреки първоначалните очаквания австрийския Хипо Тирол да премери сили с настоящия носител на титлата, заради успеха в първата среща с 3:1 гейма, Блед стигна пък до победа с 3:1 гейма като домакин на реванша. В „златния” гейм словенските волейболисти водени от екс-селекционера на Канада и френския ПариВолей Глен Хоаг бяха по-добри и го спечелиха с 15:10 точки. Пред 4200 свои фенове в Любляна Вид Якопин реализира 24 точки за визата за Лодз, а за австрийците Габриел Чочолак – 22.

Така на 10 април в Лодз в първия ½-финал ще играят СКРА и Динамо Москва на Салпаров, а във втория Тренто на Матей Казийски срещу дебютантът като представител на Словения в такава фаза на Шампионската лига тим на Блед.