Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов вече не е капитан на клубния си тим Ираклис с в Шампионската лига. Причината е, че Андрей Краварик вече се върна в игра за солунчани и носи екипа с черта под номера си. Вече две срещи от гръцкото първенство Краварик излиза титуляр, а при неговото отсъствие Гибона поема функциите му.

Тази вечер за първи път Мъжът на 2008 година не бе капитан на Ираклис и в Шампионската лига. Пламен заедно с Краварик бяха титуляри при успеха на тима си като домакин на Фенербахче с 3:1 гейма (25:21, 25:22, 24:26, 27:25). Срещата бе напрегната, но Ираклис излезе на първо място в група А, след като взе трета победа от три мача.

За 117 минути на полето Константинов реализира 14 точки (48% атака, 55% посрещане), като с последната си (за 24:24) лиши турския съперник от възможността да доведе развоя на срещата до тайбрек. Най-резултатен за Ираклис бе Маркус Нилсон с 23 точки.

На трибуните в залата в Солун бе и бащата на Пламен – Георги Константинов.

След като поведоха с 2:0 гейма, домакините изпуснаха третата част с 24:26 в отсъствието титулярното си либеро Фреди Брукс. В турския лагер се стигна и до неприятна контузия в левия глезен на Владимир Гърбич. За пореден път американският национал Брук Билингс бе труден за опазване и завърши мача с 31 точки (2 блокади, 63% атака). В четвъртия гейм гостите направиха чудесна серия от 6 поредни точки, като обърнаха резултата в края на частта (от 16:21 за 22:21). При първия си гейм-бол при 24:23, Гибона върна шанса на Ираклис, Нилсон стигна до втори мач-бор (26:25), а атака в аут на Билингс след сервис на Пламен донесе победата в актива на шампиона на Гърция.

Следващата седмица – на 17 декември Ираклис гостува на Фенербахче, а Ченстохова приема ЦСКА.