Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов си взе билета за Прага, където на 4 и 5 април ще участва във финалите на Шампионската лига с клуба си Ираклис. Гибона и компания се оказаха най-успешният тим на Стария континент, след като до сега записаха 10 победи от 10 мача и са с най-добри показатели в ¼-финалната фаза.

Ираклис единствено на даде гейм на противника си във фазата преди финалите. Солунчани записа две чисти победи с по 3:0 гейма, за да елиминират европървенеца от 2007 година Фридрисхафен. Тази вечер като домакини шампионите от южната ни съседка постигнаха успех с 25:18, 25:20 и 28:26 точки в отделните части. Мъжът на 2008 година се отчете с 2 точки – 1 ас и 1 атака. Пламен бе заменен в средата на третия последен гейм, когато треньорът даде шанс на резервите. 2750 зрители имаше по трибуните и те в радостта си след спечелването на първата частта, която подпечата визата за Прага пуснаха димка. Атмосферата в залата не позволи мача да продължи и за близо 15 минути тя бе прекъсната. В паузата доста ядосан и изнервен бе наставникът на Фридрисхафен Стелиан Мокулеско, който викаше, ръкомахаше и дори се опита да избута камера на гръцката телевизия, която снимаше реакциите му.

Капитанът на България до момента в Шампионската лига този сезон е реализирал 79 точки при 10-те победи от 10 мача, като е взел участие във всеки един от тях. Показателите на клуба му са най-добри.

Интересен сблъсък може да се оформи за Пламен Константинов на ½-финала на 4 април. Гибона може да се изправи срещу волейболист №1 на света през последните години Жилберто Фильо Годой – Джиба. Бразилицът е част от селекцията на руския Искра Одинцово, който утре е домакин на полския СКРА Белхатов. Руснаците загубиха с 2:3 гейма първата среща, но букмейкърите дават голямо предимство на тима от Одинцово.

Лубе Банка Мачерата пък отстрани настоящия европейски шампион Зетин Казан. Италианският тим би с 3:0 гейма като домакин преди седмица и тази вечер загуби, но с 2:3 гейма и също се класира за Финалната четворка на Шампионската лига. Лой Бол и кЛейтън Стенли не успяха да преодолеят лидерът в Серия А1 в момента и ще се насочат само към спечелване на руската Суперлига.

На ½-финал в Прага може да се получи италианско дарби, защото съпреникът на Мачерата може да бъде шампиона на Апенините Тренто. Мачът на Матей Казийски и Краси Стефанов, водени от Радостин Стойчев играят тази вечер втория си мач срещу Ченстохова на Смилен Мляков.