Довечера предстоят срещите реванши от 1/4-финалите на волейболната Шампионска лига, които ще определят кои български играчи ще спорят на финалите в Прага на 4 и 5 април.

Пламен Константинов с Ираклис приемат в Солун от 19:15 часа европейския шампион за 2007 година Фридрисхафен. Гърците имат огромно предимство, след като в първия мач взеха чиста победа с 3:0 гейма. Пред собствена публика Гибона и компания искат да останат непобедени в евромачовете си този сезон. В Шампионската лига Ираклис записа до момента 9 победи от 9 срещи. Немският разпределител на солунчани Симон Тишер триумфира в Европа през 2007 именно със сегашния противник Фридрисхафен и сподели: „Ние трябва да бъдем добре подготвени за труден мач. Германците нямат нищо за губене. Ние сме в добро състояние, след чистата ни победа в първия мач. Ще играем освободено. Вярвам, че в този мач ще имаме всички фенове на Ираклис на нашата страна и те ще ни подкрепят по трибуните”.

По-труден за прогнозиране е мачът в Италия, където е българското дебри. Тренто на Матей Казийски и Краси Стефонов приема Ченстохова на Смилен Мляков от 21:30 часа. Тимът на Радостин Стойчев взе успех с 3:1 гейма като гост в Полша и трябва да брани резултата, за да запише исторически ½-финал в Шампионската лига. Матей, който имаше здравословни проблеми в последната седмица и Стойчев вече са участвали в битката за разпределение на медалите в най-престижния клубен турнир на Стария континент, но с Динамо Москва. И Тренто ще търси 10-та победа от 10 мача. Смилен Мляков пък отново ще играе срещу тима, с който триумфира в Италия миналия сезон. „Победата при гостуването в Полша е абсолютно добра отправна точка за нас, но ние не сме реализирали още целта ни – участие на финалите. Не сме в оптимална форма, Ченстохова е добър тим, който е постига много добри резултати както в местното първенство, така и в международните си срещи” бе коментарът на наставника Стойчев.

Довечера е и реваншът в Русия, където настоящият шампион на Европа Зенит Казан приема Лубе Банка Мачерата. Руснаците загубиха първата среща с 0:3 гейма от италианците. Утре пък също в Русия Искра Одинцово на Джиба приема полския СКРА Белхатов с малък пасив след загуба преди седмица с 2:3 гейма.