Волейболният Марек Юнион Ивкони гостува днес на белгийския си съперник Еуфони (Ленник) в мач от 1/16-финалите на турнира „Чаландж къп”. 11 играчи заминаха вчера със самолет, водени от Виктор Карагьозов. Срещата е от 21.30 часа българско време. Единствено от тима отпадна оперираният Бранимир Баев. За Белгия заедно замина и клубният президент Ивайло Константинов, който преди това заяви, че не се съмнява в днешната победа. В същия турнир Боян Йорданов и Андрей Жеков с Патра гостуват утре на френския Кан.

Мъжът на годината Пламен Константинов с Ираклис приемат в Солун от 19:30 часа турския Фенербахче в мач за първото място в група А на ШЛ. Гибона ще бъде титуляр, но в тима има доста проблеми с контузени основни играчи. Матей Казийски пък ще изведе Тренто от 19 часа българско време срещу австрийски АОН Хот Волей в среща от група Е. от 21:15 пък Ивайло Барутов с Бове гостуват на словенския Блед. В поток Д Христо Златанов и Копра Пиаченца са домакини на олимпийските шампиони Лой Бол и Клейтън Стенли с екипа на Зенит Казан.

При дамите Ева Янева и Страшимира Филипова останаха непобедени и в Шампионската лига, след като техния Кан записа трети успех снощи, побеждавайки Анкара с 3:1 гейма. Янева реализира като титулярка 12 точки, а Филипова направи една, но важна блокада в четвъртия гейм.

Довечера вицешампионката на Франция Мартина Стоянова с Мулуз гостува на Екзашибаши Инстанбул.

Владимир Николов и Кунео воден от Силвано Пранди приемат от 21:30 часа Раднички Крагуевац в мач от турнира за Купата на европейската волейболна конфедерация. Утре пък Тодор Алексиев, Данаил Милушев и Николай Иванов с ХалкБанк Анкара гостуват в Испания на Уникаха Алмериа.