Допълнителни места за зрителите ще има в бургаската зала Младост за първия мач на Нефтохимик 2010 от Шампионската лига тази сряда с германския шампион Фридрихсхафен. От клуба споделиха пред Гонг, че се монтират допълнителни пейки в съоръжението, а билетите са в продажба от днес. Цените са ниски – 5 лева за възрастни и 3 лева за студенти и пенсионери.

Бургазлии стартират в най-елитния европейски клубен турнир като домакин на добре познат и у нас съперник, а реваншът е на 12 ноември в Германия. Амбицията на треньора Найден Найденов и компания е да вземат максимума и победа, за да продължат напред.

Пред Гонг старши треньорът сподели, че мачът с ЦСКА от Суперлигата е бил плюс за подготовката и психологическата нагласа на тима му.

Ето още какво каза Найденов пред Гонг:

„Нещата започват да се получават. Има и нови играчи, които трябва да влязат в самата система. Отборът в момента е в добро състояние, с оглед на това, което показа и срещу ЦСКА. Все пак отборът на ЦСКА е голямо предизвикателство. Един доста сериозен отбор. За мен се получи добре, че играхме срещу тях преди мача ни в Шампионската лига, за да се получи максимална концентрация, защото липсваше в другите мачове. Играем на моменти. Концентрацията и подценяването на отборите не можеше да даде максимален резултат. Но този мач бе предизвикателство, което бе добре за нас“, започна Найденов.

„Настройката се усеща. Да не забравяме, че имаме трима опитни, играли такива мачове – Георги и Вальо Братоеви и Салпаров. Подхождаме професионално към този мач“.

„Запознати сме с противника. Има още два дни да изчистим още някои неща. Сериозен отбор с традиции. Всяка година играе в евротурнирите. Имат изграден стил на игра, поддържа се, нищо, че може да сменят един или двама играчи. Добре подготвени тактически. Трябва да се играе на високо ниво. Тяхната игра е малко във френски стил. Това е тормозило и българските отбори, но надявам се да се адаптираме към това. Имат и те слабости, дано ги използваме максимално. Трябва да се нагодим на тяхната игра. Те играят бързо. Излизаме да дадем максимума в първия мач и ако може да излезем победители. Вече втория мач всичко е възможно“.

На въпрос има ли проблеми с контузени, Найденов обясни: „Има, само Георги Петров, има болки в кръста. Дано до други ден да го възстановим. Но имам варианти, ако не е готов, ще започне друг. Другите са добре".

„Нормален мач. За мен е важно да продължим и заради клуба, и заради спонсора Лукойл. Това е едно начало, ако отпаднем, продължаваме в другата Купа и така да трупаме като отбор самочувствие и то основно младите. Да, тръпка е, иска ни се да спечелим за мен, за момчетата, за спонсора, за публиката, но го приемам професионално, не съм изпаднал в някаква еуфория“, завърши Найденов.