ЦСКА загуби от Ресовия в Жежов с 0:3 гейма (20:25, 15:25, 18:25) в 1/8-финалната среща реванш от Шампионската лига. Така „червените” приключиха участието си в евротурнирите за този сезон, след като записаха страхотни мачове и успяха да излязат от групите на най-силния волейболен турнир в Европа.

Мачът започна с точка за ЦСКА от блокада, но Ивайло Стефанов сбърка сервис. След това се разписаха Владислав Александров, но след няколко грешки на червените заради силен сервис на Ойванен, домакините поведоха с 5:2. Първото техническо прекъсване дойде при 8:5. Теодор Тодоров бе авторът на шестата точка за гостите, а след три точки пасив чрез Ивайло Стефанов намали, но бързо поляците си върнаха аванса за 11:8. На два пъти съставът от Жежов сгреши началния удар, а капитанът Иванов постигна ас за 14:13. Второто равенството бе факт при 14:14, след което Травица взе почивка. Теодор Тодоров и грешка на Ойвнен пък реализираха обрата и ЦСКА поведе с 16:15 при второто техническо прекъсване. Последва игра точка за точка, Ален Ахрем атакува смъртоносно Филип Майо, като топката го повали, а кениецът после сбърка, което даде отново аванс на домакините – 19:18 и Попов взе почивка. При 21:20 Николай Николов влезе като резерва на местото на Самунев, за да изпълни сервис, но домакините отговориха с две успешни атаки, с което и поведоха отново с три точки – 23:20. Още при първа възможност Ресовия, която отстъпва само на блокада, взе гейма с 25:20 за 22 минути.

Още в самото начало на втората чест се наложи Александър Попов да взима прекъсване, след като облечените в черни екипи съперници поведоха с 4:1. Бойко Бонев замени Владислав Александров след нови две точки на Ресовия. Първото техническо прекъсване бе при 8:2 за поляците. Филип Майо прекъсна негативната серия за ЦСКА (8:3), но не можа да намали пасива си от 6-7 точки. При 12:5 за селекцията на Травица, Попов се възползва и от втората си почивка. С много стабилна защита и посрещане, спасявайки и топки в трибуните, четвъртият тим в полското първенство дръпна на лидерът в България с 15:6, 16:7, 17:7 и 18:8, като двете точки за ЦСКА бяха дело на Теодор Тодоров. Николов пък смени Самунев при 19:9, след което последва успешна атака на Филип Майо. При поредното водачество от 10 точки с по-добра игра при всички елементи и по-малко индивидуални греши, Травица пусна резервите си Илич и Папке, както и Мика. Вика пък имаше ден при атаките си, с което лесно Ресовия спечели и втория гейм, и то с категоричното 25:15 за 21 минути. Така поляците се класираха за следващия кръг, а ЦСКА приключа участието си в Шампионската лига като клуб в Топ 12 на Европа. Успехът бе ознаменуват с бурни аплодисменти по трибуните, а в предстоящите плейофи поляците очакват световния и европейски клубен шампион Тренто на Казийски, Соколов и Стойчев.

Отърсени от напрежението волейболистите на ЦСКА заиграха за себе си. Домакините направиха същото. В третия гейм ЦСКА поведе от самото начало с 2-3 точки, като взе първото техническо прекъсване с 8:6. Попов остави в полето Николов и Бонев, същото направи и Травица. Поляците изравниха при 8:8. Ас за ЦСКА реализира Теодор Тодоров за 11:9, като Гржиб го копира за 11:11. За кратко Ресовия взе предимството, като при второто техническо прекъсване след точка на Гржиб водеше със 16:14. Статуквото се запази, червените не успяха да неутрализират съперника и се стигна до 23:18 за домакините. Първият мач-бол бе при 24:18 и на фона на полски песни Ресовия взе гейма с 25:18 за 21 минути, а с това и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатен за ЦСКА бе Филип Майо с 13 точки (44% атака, 1 ас, 1 блок), Теодор Тодоров добави 11 (1 ас, 64%, 3 блокади). ЗА Ресвия Ованен завърши с 14 точки (2 аса, 69%атака, блок) и Гжержински - 8 (1 ас, 50% посрещане, 7 % атака)

Пред почти пълни трибуни българите показаха добра игра и не отстъпваха на съперника, който се нуждаеше от спечелването на два гейма, за да продължи в Топ 6. Охранителите в зала Подпромие носеха бронежилетки, а феновете бяха гласовити и с тъпани. На прекъсванията на полето се изявяваха млади момичета със сребърни помпони. Наистина добро е и студиото на полската телевизия на отделна сцена. Аплодисменти от феновете получиха Николай Иванов и компания в 18:17 часа при стъпването си на полето за загрявката. На фона на AC/DC пък в 18:33 часа бяха посрещнати домакините.

Както Александър Попов, така и Любомир Травица не бе направил промени в групата си, а и в титулярните си 6 волейболисти. ЦСКА започна с Николай Иванов, Стоян Самунев, Теодор Тодоров, Владислав Александров, Ивайло Стефанов, Филип Майо и либеро Даниел Пеев. За Ресовия титуляри са Гжиб, Ойванен, Редуиц, Вика, Ахрем, Косок и либеро Игначак. Всички играчи бяха посрещнати на полето от мажоретки и вълка-талисман на Ресовия.