Капитанът на волейболния ЦСКА Николай Иванов се пошегува, че той, съотборниците му и всички фенове, или ще гледат Тренто на Матей Казийски, Цветан Соколов и Радостин Стойчев на живо отблизо в Самоков, или ще продължат да го правят по телевизията. Идването на италианския тим у нас минава през елиминиране от страна на „червените” на полския Ресовия Жежов. Евентуално продължаване от плейоф 12 в плейоф 6 означава, че след преодоляване на груповата фаза ЦСКА може да доведе у нас настоящия световен и клубен волейболен шампион.

„Червеният” капитан се грижи и за разузнаването на Ресивия чрез скаута на бившия си тим Ястрежебски Вийгел. Ето какво сподели Николай Иванов:

„И ние гледаме към Тренто! Гледаме световния и европейски клубен шампион почти всяка събота по телевизията! Ако е рекъл Господ и ние може да гледаме Тренто от близо в Самоков! Пък и не само ЦСКА, а и всички любители, и приятели на волейбола в България. Ако ли пък не – ще продължим да ги гледаме по телевизията, поне ги дават често и има какво да се види.”

„Очакванията ми са изиграем един хубав мач и до сряда да се подготвим добре. Трябва да излезем с настроение и да покажем това, на което сме способни. Очаквам един волейболен празник пред много хора. Имат силни и опитни състезатели, а слабите страни на Ресовия тепърва ще ги анализираме. Това е среща на директна елиминация и просто не се знае кой състезател по какъв начин, настройка и мобилизация ще влезе в мача. Поляците могат да се изненадат от атмосферата и пълната зала.”

„Приказката на ЦСКА може да продължи много, а и да свърши твърде бързо! Ние обаче гледаме по друг начина - да играем добър волейбол и да радваме хората.”

„Ще видя положителни физиономии. Победата им над бившия ми тим Ястрежебски Вийгел е очаквана защото седмица преди това загубиха финала за Купата на Полша, а това че мач със страшно голямо значение. Събирайки информацията за Ресовия от скаута на бившия ми клуб се пошегувах: „Вие си свършихте работата – вдигнахте купата, получихте правото да участвате догодина в Шампионската лига и сега затваряйте клуба, слагайте катинарите и отивайте на ваканция!”. Съперникът ни показва противоречиви резултати, явно му е тежко да играе на два фронта. Надявам се да извлечем максимума от това, което имаме като информация.”