ЦСКА претърпя тежка загуба в Шампионската лига. Червените паднаха от Уникаха в Алмерия с 0:3 гейма (18:25, 17:25, 22:25)за 70 минути. Това е второ поражение за българите в група Б на най-класния клубен турнир, като дори не успяха да вземат гейм. Това обаче не променя класирането им – на второ място, след като треньорът на лидера Зенит Казан Владимир Алекно би бившия си тим във Франция Тур с 3:1 гейма (20:25, 27:25, 25:23, 25:23). Руснаците са с 4 победи от 4 мача, българите с актив от 2 успеха и 2 поражения, трети и четвърти да французи и испанци с по една победа.

ЦСКА имаше само по-добра блокада (8:3), направи много грешки (28:9), отстъпваше в атака (48: 58%) и посрещане (38:62%), асове (2:6), а противниците изпълниха заканата си за реванш за поражението в Самоков. ЦСКА имаха макар и минимална подкрепа от сънародници в залата, които развяха в началото на мача трикольора. Испанците пък се радваха на 1250 зрители, на тъпани и оркестър от фенове в черни фракове и тромпети.

Александър Попов пусна Владислав Александров като титулярен посрещач на мястото на непродължилия договор американец Остин Рестър. В стартовата шестица бяха още Николай Иванов, Теодор Тодоров, Стоян Самунев, Ивайло Стефанов, Филип Майо и либеро Даниел Пеев.

ЦСКА започна добре мача като след откриващата точка на Александров с добра блокада поведе с 4:1. След ас на Далас Сониас обаче домакините от Алмерия настигнаха на точка българите. След грешна атака на Филип Майо се стигна до първо равенство при 5:5. Армейците продължиха да имат предимство, но за първи път дадоха аванса в полза на Уникаха при първото техническо прекъсване (8:7). Това се оказа ключово защото домакините не го изпуснаха и до края постепенно увеличаваха аванса си. Второто прекъсване бе при 16:14 за носителите на Купата на Краля. Попов извади от полето Владислав Александров, като пусна Антон Василев при 14:18, а след новата точка за съперника Стоян Самунев бе заменен от Стойко Ненчев. Последва серия от грешни сервиси и на двата тима до 16:21. Александров се върна в игра при 17:22, а геймът бе спечелен от Уникаха с 25:18 точки.

ЦСКА не показа истинските си възможности и във втората част, в която влезе лошо с 2:4, 6:8. Уникаха имаше аванс от 2-3 точки в резултата и на второто техническо прекъсване водеше със 16:13. Сервисът на домакините бе силен и те постигнаха ас за 22:16. тогава в игра се появи и Бойко Бонев на местото на Ивайло Стефанов. След пропуснат първи шанс, тимът от Алмерия взе и втория гейм и то още по-категорично с 25:17.

Филип Майо записа 10-те си точки само през първите два гейма. До тогава ЦСКА нямаше точка директно от сервис, докато испанците – 4. Желанието за обрат на ЦСАК се видя в началото на третия гейм, но той не бе достатъчен. След като стабилизираха играта си и с разнообразни разигравания на Николай Иванов, червените бяха водещите на полето, като имаха аванс от 2-3 точки. След 7:4 обаче позволиха три безответни точки за съперника. Техническото прекъсване дойде при 8:7 за носителите на Купата на България. След серия игра точка за точка и 11:11, момчетата на Сашо Попов дръпнаха до 14:12 и 17:14, но след това отново позволиха успешна серия на Уникаха, която направи резултата 17:17. след 18-тата точка испанците взеха инициативата, българите допуснаха грешки. Александров сбърка сервис за 19:22, след последвалото разиграване Попов извади капитана Иванов и пусна младия Георги Манчев. Блокадата в червено се видя добре за 21:22, нов шанс за догонване в резултата армейците имаха при 22:23, но не успяха да се възползват и с 25:22 Унакаха затвори гейма, а с това взе чиста победа, която е първи успех за тях в Шампионската лига този сезон.

Майо бе най-резултатен с 10 точки, толкова реализира и Далас за състава от Алмерия. Владислав Александров записа 9, а Теодор Тодоров – 7 точки.

Във Франция бившият европейски клубен шампион Зенит взе своето – четвърта победа, като даде първия гейм на Тур. Наставникът Владимир Алекно се порадва доста след успеха с 3:1 гейма над тима на Тур, в който игра и ръководи преди години. Оттам той се събра Радостин Стойчев, след това започна кариерата си на треньор.

Във вторник от 21:30 часа българско време ЦСКА гостува във Франция, а в сряда Зенит приема в Казан Уникаха.