Ако има асансьор към звездите и звездния небосклон, то един отбор последните години има привилегията не само да се вози в него, но и да изкачва етаж след етаж. Воденият от Радостин Стойчев тим на Тренто вече е на третия етаж, след като за трети път, от както е начело, спечели европейската клубна титла.

Матей Казийски и компания доказаха, че няма по-добра селекция от лидера в Серия А1. Без дори да дадат всичко от себе си играчите на Тренто надвиха бивш №1 на Стария континент, в чийто редици има двама олимпийски шампиони със САЩ и редица руски национали.

Финалната четворка на Шампионската лига доказа не само, че работата на Стойчев е най-ползотворна, но и че първенствата на Италия, Русия и Полша съдържат в себе си най-силните отбори, с най-качествени попълнения, с най-големи възможности както на полето, така и в банковата сметка.

Как Тренто се изкачи на третия етаж с асансьора към звездите, в Болцано на живо видяха доста българи, бившият ни селекционер Силвано Пранди, родни треньори, звезди и специалисти. Италианските тифози пък отдадоха чест към България като развяха трикольора ни. Стойчев, Казийски, Соколов и Братоев пък бяха обгърнати по традиция в бяло-зелено-червено по време на награждаването си с най-престижния клубен трофей на Европа и почетните обиколки.

Браво на Казийски и Стойчев - това е тандем, който не признава нищо друго от първото място. Цветан Соколов също се включи и заслужи златния медал, а младият Валентин Братоев помогна на своите, за да се радва с тях.

След двете световни клубни титли и сега след третия пореден триумф в европейската шампионска лига, жълто-сините фенове на Тренто се чудят какво още да си пожелаят. Преди беше с Радо да стигнат Луната, но асансьорът, с който се изкачва Тренто, е за още по-на високо, към звездите, които блестят на волейболния небосклон. Скоро нищо чудно наистина някое небесно тяло да бъде кръстено на най-успешния волейболен клуб за последните 1095 дни.