Чешкия Кладно Волейбол е първият съперник на Монтана при участието му в европейския турнир за Купата на ЦЕВ, отреди жребият, който бе теглен днес в Люксембург.

Волейболистите на Монтана завършиха като вицешампион в Суперлигата на България и ще играят във втория по сила евротурнир.

Двата съперника ще се срещнат на ниво 1/32-финали. Първите срещи от стартовия кръг на турнира са в началото на ноември (6-8), реваншите са седмица по-късно.

Ако Монтана елиминира първия съперник, на 1/16-финалите ще играе със загубилия от двойката от квалификациите на Шампионска лига Казинцбарцика (Унгария) - ПАОК (Гърция).

Левски и ЦСКА ще участват в третия по престиж евротурнир Чалъндж къп при мъжете. 

"Червените" ще се изправят срещу белгийския Волей Хаасроде Льовен в 1/16-финалите на надпреварата, докато волейболистите от "синия" клуб излизат срещу румънския Триколорул Плоещ във втория кръг на турнира.

Женските Левски и Берое също ще участват в евротурнирите. "Сините", които са вицешампиони на България, срещат чешкия Простейов в 1/16-финалите за купата на ЦЕВ, отреди жребият.

Берое, който ще участва в третия по сила европейски турнир Чалъндж къп, ще се изправи срещу гръцкият Арис Солун. Двата тима се срещат на 1/16-финалите в надпреварата./БТА