Българските волейболистки Ева Янева и Страшимира Филипова със своя френски тим Кан постигнаха победа с категоричното 3:0 гейма (25:22, 25:13, 25:14) като гост на Риека в последния кръг от група А на Шампионската лига. Въпреки това Кан не е сигурен участник в следващата фаза на турнира, тъй като в другия мач от групата най-изненадващо лидерът Монтескиаво загуби у дома с 0:3 гейма от Фармутил. Именно Фармутил зае второто място, даващо директна квота за Топ 12, като събра десет точки.

Кан завърши тази групова фаза с девет точки (14:9 гейма), но може да се класира като един от двата най-добри трети тима от петте групи.

По правилника за Топ 12 продължават първите два тима от петте групи, както и двата най-добри трети отбора. Ако обаче междувременно CEV избере за домакин на финалите някой състав, който не се е класирал, то той автоматично получава квота, и горното правило важи само за един от третите отбори. Така, в случай, че централата реши да измести един от двата допълнителни състава, това ще бъде Кан. Причината е, че турският Екзачибаши Зентива Истанбул има по-добри показатели като трети тим от французойките.

Екзачибаши Зентива Истанбул е с 10 точки (12:9 гейма), а Кан е с 9 точки (14:9).