Без български дербита отреди жребия за финалната осмица на втория по сила волейболен турнир на Стария континент за Купата на Европейската волейболна конфедерация (Купа CEV).

Петимата родни волейболисти намерили място в тази фаза няма да се срещнат в мачовете от 12 до 21 февруари.

След като отпаднаха от най-елитния турнир - Шампионска лига, Плавен Константинов, Боян Йорданов и Красимир Гайдарски получиха право да играят за CEV Cup съответно със своите Ираклис и Олимпиакос.

Гибона отново ще пътува за Русия, тъй като ще срещне Факел Новий Уренгой първо като домакин, а след това като гост.

Бившите капитани на Левски Сиконко Йорданов и Гайдарски ще летят до Италия в края на месеца за втория си мач срещу Рома.

Националът Христо Цветанов и Красимир Стефанов с тима си Будванска Ривиера отстраниха Раднички Крагуевац след 3:0 (25:21, 26:24, 25:21) и снощи 3:2 гейма (25:23, 22:25, 25:14, 21:25, 15:11) като домакин.

Съставът то черногорския курорт Будва се падна с друг тима от Черна гора – Будучност Подгоричка Банка.

Мачовете между най-добрите осем тима в Купа CEV са от 12 до 14 и от 19 до 21 февруари. Победителите от тези елиминации ще играят полуфинали.

Определянето на Мурсия за домакин на финалите на Шампионската лига при дамите, позволи на Ева Янева и Страшимира Филипова с екипа на Кан да продължат като най-добър трети тим в груповата фаза напред в Шампионската лига. Френският клубсе падна след жребии с Волеро Цюрих.

Пом.треньорът на женския ни национален тим Нели Маринова – Нешич със Сирио Перуджа ще играе с испанския Тенерифе Маршал.