Азис ще свири на първия елиминационен мач ЦСКА – Ресовия Жежов довечера от 19:30 часа в зала „Арена Сомоков”. Става дума обаче не за популярната у нас звезда, а за притежателя на артистичния псевдоним на поп-фолк изпълнителя - турчинът Азис Янер. Той ще бъде втори рефер на мача, като ще помага от мрежата на първия съдия Андрей Зенович от Русия. Супервайзер на Европейската волейболна конфедерация ще бъде сърбинът Драгомир Герасимович.

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов не се очаква да направи промени в стартовата си шестица. Единствената евентуална, но малко вероятна промяна може да бъде при единия от центровете – на местото на Теодор Тодоров да започне Николай Николов.

Букмейкърите отписаха българите, като твърдо сочат гостите водени от бившият селекционер на Сърбия Любомир Травица за абсолютни фаворити. В сайта на гостите с 3 процента се уваличиха шансовете на армейците. След като преди два дни феновете бяха дали само 3% вероятност за нова домакинска победа в червено, сега анкетата показва 6% за ЦСКА и 94% за тима от Жежов.

От фенклуба на ЦСКА са подготвили нова хореографията за трибуните в Самоков тази вечер. Желаещите да гледат мача наживо обаче се притесняват да не останат извън залата. На миналия мач имаше хора, които не влязоха в съоръжението, сега интересът е още по-голям заради елиминационната фаза на Шампионската лига, а организаторите предупредиха, че вратите ще бъдат затворени 30-40 минути преди 19:30 часа. Междувременно в Полше от днес са в свободна продажба билетите за втория мач на 17 декември от 19,00 ч. българско време в Жежов. До сега само притежатели на абонаментни можеха да се сдобият с пропуски с намаление. Билетите за мача с ЦСКА са между 30 и 40 полски злоти, което се равнява на 15- 20 лева, българските фенове, които ще се възползват от екскурзията за 100 евро, ще влизат без пари заради предварителна договорка между клубовете.

Победителят от двойката ЦСКА – Ресовия вече почти сигурно пък ще играе срещу световния и европейски клубен шампион Тренто. Снощи в първи мач от Плейоф 12 тимът на Радостин Стойчев победи белгийския КНАК Розеларе с 3:1 гейма (25:19, 21:25, 25:18, 25:22). Така италианците се нуждаят от два гейма в реванша следващата сряда, за да бъдат един от най-добрите шест клуба в Европа този сезон. Матей Казийски реализира 15 точки за успеха пред 2201 зрители в Тренто, Цветан Соколов влезе като резерва във втория гейм и постигна един ас. Най-много точки постигна Леандро Висото – 21, но за MVP бе определен кубинецът с италиански паспорт Османи Хуанторена (17 точки), който се контузи през втората част, а преди това получи индивидуалния си приз за добра игра в груповата фаза. За КНАК Верханеман постигна 23 точки.

Останалите мачове от първите елиминации на Шампионската лига довечера:

Фридрисхафен (Германия) – Хипо Тирол (Австрия), Блед (Словения) – Лубе Банка Мачерата (Италия), Динамо Москва (Русия) – Панатинайкос (Гърция) и Олимпиакос (Гърция) – Зенит Казан (Русия).