Неприятни часове преди втората среща от 1/16-финала в турнира „Чалъндж къп“ имаха волейболистите на Марек Юнион-Ивкони при визитата си в Австрия на УВЦ Веберцайле. Дупничани спечелиха и двете срещи с по 3:0 гейма като гости и се класираха за 1/8-финал. Горчив привкус обаче ще остане у българите заради неспортсменското поведение от домакините.
 
„В неделния ден, най-изненадващо домакините ни заявиха, че трябва да освободим повечето стаи в 11 часа, а двубоят бе чак от 19 часа. Даже ни казаха, че са приготвили място, където играчите да си почиват до мача. Заведоха водача на тима ни Кристиана Дедикова в новия ни „хотел“, а той бе… едно физкултурно салонче, в което бяха поставили дюшеци на пода. Бяхме втрещени от решението на домакините и категорично отказахме. Австрийците явно бяха готови на всичко, за да ни разколебаят преди втория двубой, и в крайна сметка всички се наблъскахме в 5 стаи до мача. 
 
Нямаше как да потърсим съдействие от ЦЕВ в неделния ден, но веднага уведомихме дежурния делегат на двубоя за случилото се и внесохме жалба. Организацията бе под всякаква критика, храната далеч от нормалното, но всичко това преглътнахме. Но да спят играчите във физкултурен салон, нямаше как да позволим. Имаше и други „елементарни номера“, но няма да ги коментирам. Важно е, че момчетата се държаха мъжки, изиграха мача като колектив и успеха е на лице, за което заслужават поздравления“, коментира мениджърът на клуба Людмил Найденов.
 
На осминафиналите дупничани ще играят с победителя от двубоя между украинския Барком-Кажани и румънския гранд Динамо Букурещ./Пирин спорт

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.