Треньорът на мъжкия волейболен Левски София - Андрей Жеков, коментира пред клубния сайт предстоящите мачове с Амщетен от Чалъндж къп.

При завръщането си в Европа след пауза от 3 години "сините" са домакини на австрийския отбор и в двата мача от 1/16-финалите на третия по сила турнир на Стария континент.
Двубоите в зала "Левски София" са във вторник и сряда от 18.30 часа.

"Завръщаме се в Европа след 3 години. Мачовете там са по-различни, но в крайна сметка и в тях най-важен е резултатът. Ще срещнем един добре подреден отбор. Надявам се да сме се подготвили подобаващо и да изпълним целта си - продължаване напред в турнира. С оглед на младия ни състав за повечето момчета това ще бъде първи допир с турнирите. Имаме и състезатели с голям опит в тях. Всеки ще си има своите емоции. Мачовете с Амщетен са първи и за мен като треньор. Както казах, преживяването е по-различно, но пак от значение е само победата. Като състезател съм имал възможност да усетя атмосферата", коментира Жеков.

Той очаква трудни двубои с клуба от Австрия.

"Нивото в Европа почти винаги е по-високо. Колкото по-напред отиваш, то се вдига. Тези мачове може да ти покажат докъде в действителност си стигнал. Със сигурност не очаквам лесни двубои с Амщетен. Гледахме няколко техни срещи от австрийското първенството, както и едната от миналия кръг на турнира срещу украинския Харков. Играят на добро ниво, стегнато. Не грешат, подредени са. Имат чужденци - поляци, сърбин. Излязоха на второ място в шампионата. Тези мачове определено ще бъдат полезни за нас. Искаме да участваме и в още такива", каза още Андрей Жеков.