Френската звезда Ървин Нгапет иска да напусне италианския волейболен клуб Азимут Модена след конфликт със старши треньора Радостин Стойчев, твърдят медиите на Апенините.

Отношенията между Нгапет и Стойчев се обтегнали значително след загубата в пет гейма при гостуването на бившия клуб на специалиста Тренто в началото на месеца, а последвалите чисти победи в шампионата над Равена и Перуджа не намалили конфронтацията в състава между треньора и някои от играчите.

Френският ас и неговият брат Суон Нгапет, който също е част от състава на Модена, пропуснаха последните две тренировки на отбора в петък и в събота, но от клуба не съобщиха за причината за това.

Заради недоволството срещу Стойчев в петък българският треньор и президентът на клуба Катя Педрини са се срещали с останалите играчи и са провели над 4-часов разговор в съблекалнята на "ПалаПанини". След разговорите няма съществена промяна в климата в състава и напрежението остава, пишат италианските медии.

Стойчев има пълната подкрепа на Педрини, което означава, че Нгапет почти сигурно няма да играе повече за тима и ще бъде трансфериран в най-скоро време.

Азимут Модена среща Падуа на 26 декември в 13-ия кръг на италианския шампионат, в който отборът в момента дели второто място с Перуджа с по 10 победи и 2 поражения. Лидер с 11 успеха в 12 мача е шампионът Кучине Лубе Чивитанова./БТА