Бившата волейболистка Алис Татичи ще представлява Италия на предстоящия конкурс Мис Свят. Алис доскоро бе професионална състезателка, като носеше екипа на Перуджа в продължение на цели 10 години. В Перуджа в момента се състезават две българки – Тони Зетова и Елица Василева.

19-годишната Алис бе изправена на кръстопът – дали да продължи сериозно със спорта, или да се отдаде на кариерата на модел, и в крайна сметка се спря на второто. В кратък срок тя пожъна страхотен успех, като бе коронясана за Мис Мондо Италия през юни тази година.

Нищо чудно, че с волейболните си занимания, Алис Татичи е пораснала доста. Тя е втората най-висока претендентка сред 111-те записани момичета – 184 сантиметра. Единствено представителката на Намибия е със сантиметър по-висока.

Финалът на надпреварата Мис Свят е на 12 декември в Йоханесбург, Южна Африка. Именно натам ще са насочени погледите на цяла Италия и през следващото лято, когато националният тим по футбол ще защитава титлата си на Световното първенство. Засега Татичи е сред фаворитите на букмейкърите, за разлика от Скуадра Адзура…