Една своя детска мечта реализирал снощи кубинският волейболист Роберланди Симон. Центърът от Острова на свободата, който сега играе за Копра Пиаченца, присъствал на дербито за футболната Купа на Италия Ювентус – Милан (2:1).

206-сантиметровият Симон обаче бил впечатлен не толкова от двубоя, а от срещата с един от идолите си – Джанлуиджи Буфон след мача. Интересен обаче е фактът, че и двамата бяха заложили на сходно облекло – сив пуловери и шал като аксесоар.

„Когато ми казаха, че ще мога да гедам мача Ювентус - Милан, останах безмълвен. До сега само веднъж ми се бе случвало и то в Генуа, да гледам на живо на стадиона любимия ми футболен отбор! Разтреперих се и когато след мача сбъднат една от мечтите си – да се срещна с моя детски идол Буфон. Беше невероятно усещане! Не мога да го опиша с думи!”, развълнявано коментирал след това роденият в Гуантанамо Симон. Емоцията наистина била доста силна у кубинеца, който продължил: „Това беше невероятно - пред мен бе един от моите герои и идоли. Следя изявите му още от времето, когато бях юноша. Моите приятели в Куба няма да повярват за тази среща, но ще им покажа снимки. Бях изумен също така, че Буфон знаеше доста неща за мен, за живота ми, за кариерата ми, за волейбола. Това бе наистина една мечтана вечер!”.

Симон и Буфон имали среща пред съблекалнята на Юве, поговорили си малко и след това разменили лични фланелки. Двамата също така позирали пред фотографите с подаръците. Волейболистът пък не пропуснал да се снима и с Павел Недвед, който го придружавал нещо като екскурзовод из тунелите за футболисти на стадиона.