Две седмици преди старта на Световното първенство за мъже Международната федерация по волейбол представи новото си лице. В Рим босовете на световната централа разкриха новото си лого, като определиха, че това е преход към една нова ера със съвсем нова идентичност.

„Това е исторически момент за волейбола” каза президентът на FIVB Вей и продължи: „Не само ние променяме философията на Международната федерация, но и лицето”.

Новото лого на организацията ще присъства на всички състезания и мероприятия под нейната егида, като с това трябва да се съобразят всички нейни членове.

„Гледайки към бъдещето и новото лого, мога да кажа, че дъгата е символ на единния света на волейбола и плажния волейбол, като нейната, а и нашата роля е да създаваме, поддържаме и разгръщаме потенциала на спорта по възможно най-голям начин. Нашите основни ценности за високи постижения, работа в екип, почтеност и справедливост в основата на спорта и на културен начин на работа в FIVB. Трайният успех на любимия ни спорт се основава на колективни способности, които показват на света вълнението и енергията на играта, атлетичност и издръжливост на играчите, а също така истински отборен дух, чрез които се побеждава” каза босът на Международната федерация по волейбол при презентацията на логото.

Представянето на новата визия на FIVB стана по време на 32-рия Световен конгрес на централата в Рим по-рано днес.