Националният отбор за мъже до 21 години продължава във втората фаза на световното първенство. Нашите сразиха Индия с 3:1 (25:19, 22:25, 29:27, 25:13) и след успеха над Канада няма как да не сме сред първите две места в групата. Продължаваме в елиминациите! Утре ни предстои дуел срещу другия фаворит Полша, който ще определи първия в групата.

Първият гейм премина изцяло под диктовката на България. Индийците, които „показаха зъби" срещу Полша на старта, се държаха до средата. Всъщност губеха само с по три точки. Българите обаче направиха финален спринт и нямаха никакъв проблем да завършат частта с 25:19.

Във втория гейм Индия показа, че неслучайно е на световно първенство. До средата му нито един от съперниците не можеше да вземе преднина. И двата отбора взимаха успешно своите атаки. Чак тогава Индия дръпна с две точки. И майсторски започна да ги брани. В един момент преднината на „слоновете" стана четири – 22:18. И нашите не успяха да се върнат в гейма. Спасихме един геймбол при 21:24, но накрая частта завърши 25:22 за съперника. Проблемът ни беше, че направихме повече грешки - 18:13. Иначе при асовете водихме убедително 4:1.

Български национален отбор по волейбол за мъже до 21 години

източник: Официален сайт на БФ Волейбол - bvf.bg

Третият гейм беше учебник по драма. Отново всичко тръгна равностойно. България поведе с 10:7 и трябваше да държи преднината. Уви, може би всички мислехме, че Индия е аутсайдер. Но този тим заслужава аплодисменти за представянето си. Не само изравни резултата, но и докара частта ад върви отново точка за точка. Дори „слоновете" ни изправиха на нокти. Обърнаха гейма и стигнаха до 24:22. Тогава беше време да видим българския дух. И в Манама го видяха. Нашите спасиха пет геймбола После изпуснахме един, за да затворим частта при 29:27. Поздравления и за двата отбора!

В четвъртата част обаче България показа кой е втори в света. Само стартът беше равностоен. Дори Индия отново демонстрира своята класа и поведе с 6:2. Оттам нататък всичко беше „в ръцете" на отбора на Андреа Буратини. Обърнахме резултата до 8:6 и само увеличавахме аванса си. Разликата набъбна до 19:12 и в този момент вече бяхме пречупили бойкия индийски съперник. Мачът завърши с разгромното 25:13.