Женският волейболен тим на Марица загуби и втората си приятелска среща по време на своя лагер в Турция. Пловдивчанки паднаха с 0:4 гейма от Галатасарай в зала "Галатасарай Тачспор Тесислери Даикин Парк". В отделните геймове - 15:25, 16:25, 23:25, 20:25) след 84 минути игра.

Домакините побързаха да наложат надмощие още в самото начало на мача и надиграха пловдивчанки по всички параграфи за 25:15 в първия гейм. Трите аса и петте точкови блокади на Марица във втория гейм не компенсираха за влошената игра в нападение и отново се стигна до убедителен успех за Галатасарай с 25:16.

Симона Димитрова зае мястото на Силвана Чаушева в стартовия състав на Иван Петков за третата част, но и наставникът на домакините Атаман Гюнейлигил продължи да експериментира със състава си.

Марица поддържаше високото ниво в играта на блокада и водеше през по-голямата част от гейма. И двата тима обаче допуснаха много брак в играта си, но повече бяха грешките от българската страна на мрежата и в заключителните моменти турският отбор се възползва да обърне резултата до 25:23 в своя полза.

В допълнителната четвърта част момичетата на Иван Петков подобриха играта си в атака, но увеличиха и грешките, което отново позволи на домакините да поддъжат превес и да спечелят и този гейм с 25:20.

За два гейма игра италианският диагонал на Галатасарай Надя Чентони наниза 11 точки, които и бяха достатъчни да стане топреализатор на мача заедно със своята съотборничка Седа Асланюрек.

С по 10 точки се отчетоха състезателката на Галатасарай от Тринидад и Тобаго Шинейд Джак и най-резултатната волейболистка на Марица - диагоналът Габриела Цветанова.

Капитанката на Марица Радосвета Тенева добави 9 точки към актива на българския шампион. Българската националка в редиците на Галатасарай - центърът Христина Русева, игра в първите два гейма и допринесе с 5 точки за победата.

Лагерът на "жълто-сините" в Турция от 1 до 8 януари е част от тяхната подготовка за предстоящите им 1/16-финални мачове с италианския Унет Ямамай в турнира за Купата на ЦЕВ на 12 и 25 януари.