Още в първия ден от новата 2017 г. волейболистките на Марица Пловдив заминава на турне от приятелски срещи в Турция, което ще е основна част от подготовката на българските шампионки за 1/16-финалния им сблъсък с италианския Унет Ямамай Бусто Арсицио в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ.

От 1 до 8 януари "жълто-сините" ще се готвят в югоизточната ни съседка, където ще изиграят контроли с поне три тима от най-силното женско национално първенство в света.

Уговорени са мачове с четвъртия, петия и шестия от временното класиране след първия полусезон в турската Султанлар Лиги -  съответно Галатасарай, Бурса Бююкшехир Беледийе и Чанаккале Беледийеспор. Датите и началните часове на тези интересни двубои ще бъдат уточнени на място в Турция.

Поради ангажираност на някои от състезателките на Иван Петков с националните гарнитури на България, отборът на Марица ще пътува за Турция в същия състав като при гостуването на сръбския Железничар Лайковац миналата седмица, включващ и две от отстъпените на Раковски волейболистки – Силвия Андреева и Мирела Шахпазова.

Малко след завръщането си от обиколката на Мраморно море, пловдивчанки ще заминат за Италия, където на 12 януари от 21:30 часа излизат за първия си мач срещу Ямамай. Реваншът в пловдивската зала Колодрума е на 25 януари от 18:30 часа.