Президентът на Международната федерация по волейбол FIVB д-р Ари Граса се срещна и прегърна с президента на Русия Владимир Путин. Бразилецът сподели, че е изключително доволен от обещаната помощ за развитието на неговия спорт в Русия и постсъветските държави. Граса е на визита в Русия за конференцията SportAccord.

"За мен бе чест и съм много щастлив, че имах възможността да се срещна и да говоря с президента Путин. Бях много впечатлен от това, че той е много отворен и възприемчив към идеите и плановете ни за развитието на волейбола. Путин е обнадежден от визията за това и изрази желанието си Русия да помогне за реализацията”, коментира след срещата Граса.

Председателят на Руския олимпийски комитет Александър Жуков също присъства на срещата и приветства президента на FIVB в Москва и конфенцията „SportAccord”, където бяха изложени подробности за бъдещето развитие на волейбол и представени подробности за инициативите в региона. Целта на Граса е да развиват волейбол по целия свят, за да се подобри конкурентоспособността на спорта както за волейбола в зала, а така и на плажния волейбол на международно равнище. Идеите бяха обсъдени също така между Граса и министъра на спорта на турция Суат Килич.