В неделя стартират двубоите от Суперкупата на Италия по волейбол за мъже. След като Конелиано триумфира при жените, на 25-ти септември ще разберем и победителя в мъжката надпревара.

Добрата новина за феновете на италианския волейбол е, че няколко клуба получиха разрешение да допуснат зрители по трибуните. В един от най-интересните мачове Перуджа ще се изправи срещу отбора на Модена. Два традиционно силни тима за Италия ще трябва да определят кой ще продължи напред в 2 срещи при разменено гостуване. Централният блокировач в състава на Витал Хайнен, Фабио Ричи заяви, че вълнението в отбора е голямо преди началото на сезона. Центърът, който започва своя четвърти сезон в Перуджа допълни, че момчетата са готови да се борят на всички фронтове и целта е първото място във всяко едно състезание.

„Двубоите за Суперкупата дават старт на волейболния сезон и искаме да се представим по най-добрия начин. Беше тежко без волейбол толкова време, но работихме упорито. Очаквам два трудни мача срещу Модена, но желанието ни е да ги отстраним и да продължим в следващата фаза. Знаете, че финалният турнир ще се играе на „Арена Ди Верона“ и мотивацията ни е на топ ниво. Ще бъде дълъг сезон, няма да е лесно, но Перуджа е клуб, който винаги се цели в трофеите. Искаме да станем шампиони, да се представим силно в Шампионската Лига и защо не да я спечелим. Първото предизвикателство пред нас е Модена. Ще е прекрасно да стартираме сезона с трофей и ще дадем всичко от себе си, за да вдигнем Суперкупата на Италия“, сподели Ричи.