Малшанс продължава да спохожда една от най-известните бразилски волейболистки Жаклин Карвальо. Съпругата на звездата на мъжкия тим на Селесао, Мурило Ендреш, която след серия от контузии включително два поредни пъти късане на кръстни връзки на едно и също коляно, преживя и спонтанен аборт, а сега по нелеп начин получи мозъчно сътресение.

На Панамериканските игри в Гуадалахара по време на мач Бразилия - Доминиканска република, Жаклин при отиграване на топка до мрежата, падайки назад си удари главата в либерото на кариоките - Фаби. След като получи първа помощ още на полето, тя бе изнесена на носилка, с шина на врата и изцяло обездвижена.

Чаровната 186-сантиметрова бразилка се е разминала с най-тежкото. Изследванията показват малка фрактура на шийните прешлени. Карвальо ще почива 8 седмици, а така пропуска участието си на Световната купа в Япония с екипа на Бразилия.

Жаклин Карвальо спори по успехи със съпруга си Мурило, като тя е олимпийска шампионка от Пекин`2008, целта й е защита на титлата през 2012 година в Лондон. Два пъти е световна вицешампионка, №1 на планетата като девойка, три пъти носителка на злато от Гран При, има сребро от Световната купа през 2007-ма.