Българският нападател Матей Казийски реализира 23 точки и беше най-резултатен при победата на Тренто над иранския Пайкан с 3:1 (25:20, 25:21, 25:27, 25:19) в мач от група "Б" на Световното клубно първенство по волейбол за мъже в Бетим (Бразилия).

С успеха на старта италианците, които са рекордьори на надпреварата с пет титли, си гарантираха класиране за полуфиналите заедно с другия отбор в групата - бразилския Минас, тъй като Пайкан допусна второ поражение в турнира и загуби шансове да продължи напред.

„Двата отбора бяха добре подготвени и играха на добро ниво. Контролирахме първите два гейма, но в третия, въпреки че успяхме да се възстановим след лошото начало, не можахме да го завършим добре. Все пак спечелихме следващия, а с това и мача. За нас важното е да продължим да се адаптираме. Идваме от зимно време в Европа, а тук е много горещо. Мисля, че и сервисите ни ще се подобрят, когато свикнем с условията в залата. Всеки следващ мач ще бъде по-труден, не само защото съперниците ни стават още по-сериозни, но и защото ще трябва да се справим с предизвикателството да играем в последователни дни“, коментира капитанът на тима Казийски, който е беше избран за най-полезен играч (МВП) на турнира при първия триумф на Тренто през 2009-а година.

Италианците и Минас ще играят в пряк двубой за първото място тази нощ.

Дебютантът в състезанието Перуджа също стартира с успех над бразилския Волей Рената с 3:0 (25:22, 25:16, 25:21) в група "А" и си осигури продължаване напред заедно със защитаващия титлата си домакин Сада Крузейро. Капитанът Вилфредо Леон беше най-резултатен за италианците с 13 точки.

Перуджа и шампионите от миналия сезон ще определят победителя в групата в пряк двубой утре рано сутринта българско време.