Трима големи Любовци тази сутрин вилняха в студиото на Дарик радио. Любо Ганев, Любо Нейков и Любо Дилов си говориха за волейбол, за спорт, за високите хора, за живота и за края на света.

Триото успя да вдигне настроението на всички слушатели. И понеже трудно може да се опише разговорът (а и е почти невъзможно да се изпишат всички съгласни, които използва Любен Дилов – бел.авт.) ви предлагаме аудио запис на предаването.

Вярвате или не комедийният актьор Любо Нейков някога е тренирал волейбол. Е, вече не му личи, но и за наше щастие е предпочел театъра и киното пред залата. Оказа се, че дори Любен Дилов е имал вземане-даване с този спорно, но с единствената цел, да си вземе математиката.

„В Сицилия изкарах три месеца, и даже мога да кажа, че силният волейбол е в северната част на Италия и обикновено се приключва в Сициялия, а аз направих обратното, тръгнах от там, минах през централната част и завърших в северната. Има пица в Италия - пица Любо, даже едно време вървеше с автограф и картичка, но вече не се събирам във формата, трябва да се прави на формат А4”, сподели Ганев, демонстрирайки страхотното си чувство за хумор.

„Занимавам се с бизнес, спрях преди 10 години с волейбола, много бързо минаха годините. Когато приключих с волейбола, си казах, че повече от волейбол пари не искам да изкарвам, ако правя нещо, то ще е само за удоволствие. Имах възможност да стана спортен директор в отбор в Италия, в който съм играл, но в момента съм само в УС на федерацията. Занимавам се с метан, горивото на бедните”, добави волейболната ни легенда.

„В началото ме бяха писали да тренирам баскетбол, обаче там много се бяга и казах, че не е за мене това, иначе стрелях добре и затова минах на волейбол. В нашия спорт нямаш физически контакт със съперника, най-много да те наплюе и да те дръпне за фланелката. Но всички движения във волейбола са анормални за човешкото тяло и затова има много травми”, каза още пред Дарик Любо Ганев.

„Хубавото е, че волейболистите сега са по-скромни момчета. При нас, преди години как беше - отидеш навънка, в чужбина, дали са ти 20 долара за една седмица и ти с 20 долара трябваш да купиш подаръци на жената, на децата, и в България да върнеш поне 200 долара. Сега като ги гледам стоят си лаптопите, няма такива, които да щуреят, да излизат през нощта и на сутринта да излезе и да ги бие самичък”, сподели на шега волейболистът.