Радостин Стойчев заяви, че приема треньорския пост в тима на Модена, като едно истинско предизвикателство и ще направи всичко възможно, за да създаде отбор, в който големите играчи и младите таланти да работят заедно в екип.

Радо Стойчев официално е новият треньор на Модена

“Приех предложението на Модена и на президента Катя Педрини да създадем един нов проект в дългосрочен план”, каза Стойчев.

“Най-важното е да направим “система в отбора”, където да играят в екип големите играчи и младите таланти. Само така младите ще могат да израснат и така да създадем един наистина стойностен отбор”, допълни той.

“Нужно е да укрепим отношението между нашия спорт и града, който е припознаван като родното място на националния и световен волейбол. Трябва да създадем ефикастни механизми за взаимодействие с града, територията му и региона заедно с волейболното общество на Модена, с динамика, от която ще могат да се възползват всички страни”, каза още треньорът на италианския тим.

“Ще се постарая да спечеля симпатиите на широката публика в Модена, тъй като досега сме се срещали само като противници” завърши Стойчев.

Президентът на Модена - Катя Педрини представи Стойчев и коментира назначението му начело на тима. 

“Наистина исках Радостин Стойчев да оглави новия цикъл на Модена Волей, който започва от днес, защото мисля, че това е подходящият човек и ще ни помогне да развием нашият проект” каза президентът Катя Педрини.