Ръководството на руския волейболен шампион Динамо Москва иска да задържи в състава си българския национал Цветан Соколов, съобщи спортният директор на клуба Сергей Заиченко за "Р-Спорт".

"Специални похвали заслужават нашите легионери (Цветан) Соколов и (Лаури) Кеминен, които се показаха като истински професионалисти, въпреки всички външни обстоятелства. Дали двамата ще останат в Динамо и през следващия сезон? Както е известно, на този етап е изключително трудно да се правят дългосрочни прогнози. Трябва да се отчетат твърде много променливи фактори. Държим постоянна връзка с момчетата и ако има конкретно развитие, веднага ще го обявим", каза Заиченко.

Италианското издание volleyball.it съобщи, че Соколов ще продължи да играе за Динамо, въпреки интереса от страна на Пиаченца.

Българинът получи похвали за представянето си руския национал и негов съотборник в състава на московчани Денис Богдан.

"Най-силно съм впечатлен от Цветан Соколов. Случва се да тренираме допълнително във залата за фитнес, но той остава още по-дълго.  Раздава се докрай. Вероятно затова винаги играе в топ-клубове - в Италия или в Русия", коментира Богдан за изданието "Бизнес Онлайн".

Той  призна, че чужденците в състава на Динамо - Соколов и Кеминен, са обмисляли  да напуснат след началото на руската военна инвазия в Украйна в края на февруари, която донесе сериозни санкции и за руския спорт. 

"В началото всички бяха обзети от лека паника. Знам, че Лаури беше повлиян много от коментари в социалните мрежи, тъй като получаваше  много неадекватни съобщения от свои сънародници. На момчетата им беше доста тежко, те премисляха много какво да правят. Но въпреки всичко, прецениха да останат. С оглед на резултатите, които постигнахме в последствие, те едва ли ще съжаляват за това свое решение", каза още Богдан.