Волейболистите на Гладиаторите победиха с 3:2 (17:25, 20:25, 25:23, 25:22, 15:10) Металиченца във финала на любителската волейболна лига Volley Mania. Новите шампиони измъкната успеха с много воля в зрелищен финал в пълната зала на Славия "Панайот Пондалов". В официалната част след надпреварата пък се включи бившият капитан на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

Съставът на Металиченца, които за четвърти път стигнаха решителния мач за титлата в шестгодишната история на надпреварата, започна много уверено срещата и взе първите два гейма. След това развоят на двубоят се обърна и Гладиаторите направиха пълен обрат, за да стъпят на върха. Така Металиченца продължават да са без спечелен финал.

Новите шампиони са шестият различен шампион във Volley Mania. Досега никой отбор не е успявал да спечели два пъти титлата в оспорваната любителска надпревара. Бившият капитан на националния отбор Пламен Константинов награди шампионите с купата и медалите.



Във финала в Б дивизия Новострой победи драматично с 3:2 (25:22, 19:25, 27:29, 25:18, 17:15) The Team. Двата състава направиха истински спектакъл с много оспорвани разигравания и добра организация в играта.



Получиха се и няколко обрата в резултата. The Team губеше с 26:27 в третия гейм, но успя да спечели. Въпреки изоставането си Новострой показа силен дух и желание за победа и изравни. Тайбрекът беше също толкова оспорван. След 17:15 Новострой спечели заслужено титлата.

Двата отбора ще играят в А дивизия от есента. Във второто ниво вече отпаднаха ОКИСС и XYZ.