207-сантиметровият Николай Учиков хвана гигант. Волейболистът на Левски Сиконко предизвика завистта на рибарите като на любителската му въдица увисна гигантска щука. Рибният екземпляр е с тегло 4,200 кг и бе хваната на тапа с рибка отдолу.

„Наистина щуката си бе голяма. Хванах я на един гьол близо до София. Точното му местонахождение ще запазя в тайна, за да можем с приятелите му отново да отидем и защо не да подобрим улова си” сподели Учиков. 

22-годишният диагонал хвърли въдица с Мистър България 2000 и сега тв-водещ Сава Цеков. Освен гиганта те извадиха от водоема и още едно парче, но по-малко около 4 килограма.

 

Запалени рибари коментираха, че щука с такова тегло от 4,200 кг за този период е много добър улов, който заслужава поздравления. Такава щука е роден индивидуалист и по-трудна за хващане. Едрите и възрастни екземпляри обитават най-трудните участъци във водоема с тревиста растителност. Всяка щука има собствено укритие, свой маршрут, представляващ сам по себе си затворен контур. Пътеките на големите щуки като тази на Учиков практически не се пресичат никога.