Атанас Върбанов получи назначение за финала на Световното първенство по волейбол за мъже под 17 години, което приключва днес в София (24-31 август). До битката за титлата достигнаха съставите на Италия и Аржентина, които ще се изправят тази вечер в зала "Левски София" в 20:00 часа. 

От Международната федерация по волейбол (ФИВБ) повериха така важния двубой на международният рефер Върбанов, който ще ръководи заедно с първия съдия Мигел Перейра Лопес Пинто от Португалия. Това е поредно голямо признание за родното съдийство това лято.

"Гаучосите" отстраниха българския тим на осминафинал с 3:1. Преди това Аржентина постигна две победи и една загуба в група "С". На четвъртфиналната фаза отстрани след тайбрек Египет - 3:2, а след пет гейма вчера победи в полуфинал Испания. Южноамериканците вече се срещнаха веднъж с Италия. В груповата фаза те отстъпиха с 3:1. "Скуадра адзура" е единственият отбор на шампионата в София, който не е допуснал загуба. Италия записа 6 от 6 победи. На осминафиналите италианските волейболисти отстраниха Мексико с 3:0, минаха през Иран с 3:2 на четвъртфинал, а вчера взеха чиста победа с 3:0 на Тайван.

Днес има още едно българско участие сред съдиите. Ваня Първанова е първи съдия на мача за седмо място между Бразилия и Египет. Срещата е с начало 16:00 часа и ще се проведе в зала "Христо Ботев".