Волейболистът на Динамо Москва и на руския национален отбор Александър Маркин отново може да играе, след като Международната федерация по волейбол (ФИВБ) свали временното му суспендиране заради употреба на мелдоний.

Така пропадна и последният шанс да се стигне до санкции за Русия и евентуално анулиране на резултатите от олимпийската квалификация, което би довело до нова възможност за България да играе в Рио.

"Благодаря на всички, които се постараха да бъда оневинен. Разбира се, в момента съм завладян от положителни емоции. През май се събира националният отбор и моята мечта е да бъда включен и да играя на Олимпийските игри в Рио през лятото", каза развълнуваният Маркин.

На 13-и април Световната антидопингова агенция (УАДА) съобщи, че при наличието на по-малко от един микрограм на милилитър и пробата е взета преди 1-и март 2016-а година, е допустима консистенция.

Така волейболистът попада в тази група и това го оневинява. Официалното писмо беше получено днес и това махна и съмненията дали националният отбор на Русия ще участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.