Световните шампиони от Полша започнаха с колкото измъчена, толкова и сладка победа участието си в олимпийската квалификация в Берлин. Те надделяха над един от скритите фаворити Сърбия с 3:1 в завързан мач, продължил точно два часа.  

Волейболистите на френския селекционер Стефан Антига надиграха с 3:1 (22:25, 25:18, 25:23, 25:21) западните ни съседи пред 3300 зрители, а мачът предложи много интересни моменти и чисто волейболно зрелище. 

През целия мач битката беше равностойна и развоят можеше да отиде и в едната, и в другата посока, но "дружина полска" показа по-здравите нерви в повечето важни моменти, а и Бартош Курек просто беше неудържим. 

Именно той беше и топ реализатор в мача с 22 точки (4 аса, 1 блокада, 57 % в нападение). За Сърбия Александър Атанасийевич отбеляза 19 (2 аса, 1 блокада, 62 % в атака), но играчите и на двата тима заслужават само похвали за представянето си. 

Все пак поляците взеха пълни три точки от тази среща и вече делят върха на класирането в групата с домакина Германия, който по-рано през деня взе чиста победа с 3:0 над Белгия и зарадваха феновете си. 

В сряда има само един мач от програмата в група А, който е съдбоносен за Сърбия. Западните ни съседи се изправят срещу домакина Германия от 19:00 часа и при още едно поражение развръзката в тази група вече ще е ясна.