Успешното участие на българските волейболисти на Световното клубно първенство продължи и във втория ден на турнира.

В голямото дерби на груповата фаза Зенит Казан победи пълния с бразилски национали тим на Сада Крузейро с 3:1 гейма (25:20, 25:18, 19:25, 25:20), а през целия мач за руския гранд игра либерото Теодор Салпаров.

Спечеленият гейм обаче бе достатъчен за бразилците да си осигурят участие в полуфиналите на турнира, тъй като бяха спечелили първия си мач срещу Капитанес де Аресибо. Така тази вечер Зенит и Аресибо ще определят втория тим на полуфиналите, а големият фаворит логично е тимът от Казан.

В мач от група В пък аржентинският Сан Хуан с българите Тодор Алексиев и Николай Учиков победи Ахли с 3:0 гейма (25:23, 25:16, 25:21). В основата на успеха бяха именно българите. Най-резултатен за победителите бе Учиков с 11 точки, а Алексиев добави 10.

С тази победа Сан Хуан класира себе си и иранският Пайкан Техеран, с Николай Николов в редиците си, за полуфиналите, тъй като Ахли остана последен с две поражения. Така двата отбора с българско участие ще си оспорват в пряк сблъсък първото място в групата.